Nieuwsbrief november 2017

02-11-2017
In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:
Vervanging groep 3 (WIJZIGING)
School beperkt bereikbaar
Schoolfruitproject
Jumbo Spaaractie
Juf Manon
Schoolontbijt
Kinderhannes
Dit is de maandelijkse nieuwsbrief van basisschool de Steenen Brug
klik website
Inhoudsopgave

Schoolfruitproject

Jumbo Spaaractie

Vervanging groep 3

Juf Manon

School beperkt bereikbaar

Schoolontbijt

Kinderhannes
 

Schoolfruitproject 


Van 13 november tot en met 20 april doet de school weer mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op maandagdinsdag en donderdag gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens het 10-uurtje om in de klas op te eten.
 
Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

EU - schoolfruit.nl
Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouder(s)/ verzorger(s) géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl

Op naar een lekker en gezond schooljaar!
      
 

Jumbo spaaractie


De Jumbo spaaractie is al weer een aantal weken aan de gang. Volgens de laatste peilingen staan wij aan kop en die positie willen wij natuurlijk heel graag behouden! De actie loopt nog tot 27 november, dus er kan nog een enkele weken gespaard worden!
Mocht u nog punten hebben, dan kunt u deze op school inleveren.

Kijk ook even op: https://www.jumbosparenvoorjeschool.nl/bs-de-steenen-brug/ 


 
 

Vervanging groep 3


In onze vorige nieuwsbrief heeft u kennis kunnen maken Anouk Titulaer. Zij werd voorgesteld als de vervangster van groep 3 voor als juffrouw Manon met verlof zal gaan. Helaas heeft zij sinds 27 oktober elders een benoeming gekregen, waardoor wij op zoek moesten gaan naar een andere vervangster. Dat is ons gelukt: Juffrouw Eline Hoff zal vanaf aanstaande maandag de vervanging  van Manon gaan invullen. In de volgende nieuwsbrief of via Ouderportaal zal zij zich tzt aan u voorstellen.  
 

Juf Manon


Vanaf maandag 6 november zal juffrouw Manon met   zwangerschapsverlof gaan. Zij en haar vriend Nick verwachten hun kindje begin december. Na haar verlof zal juffrouw Manon na 19 maart weer bij ons op school terugkeren. Wij wensen haar en Nick een mooie tijd en een gezonde baby toe.                                              
 

School beperkt bereikbaar


Op maandag 13 en dinsdag 14 november zal de school zeer beperkt bereikbaar zijn. Wegens een migratie van het automatiseringssysteem is er gedurende deze twee dagen geen internet beschikbaar. U kunt de school zowel via telefoon als mail niet direct bereiken.
Voor zeer dringende meldingen kunt u rechtstreeks bellen met Peusie Tinnemans (mobiel nummer 0625544879). Onze excuses voor het ongemak. 
              
 

Schoolontbijt

Op vrijdag 10 november gaan alle kinderen en leerkrachten genieten van een overheerlijk schoolontbijt. Uw kind hoeft die ochtend thuis niet te ontbijten. We willen u wel verzoeken een beker, bord en bestek in een plastic zak mee te geven. Na het ontbijt gaat de vuile vaat in de plastic zak weer mee naar huis.
 

Kinderhannes

Op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 november zullen enkele kinderen uit de groepen 3, 6, 7 en 8 schitteren op het toneel van het Royaline theater in Roermond. Zij zullen meedoen aan de voorstelling van Kinderhannes.

Kinderhannes is gebaseerd op het verhaal van Schinderhannes. Het verhaal gaat over Florenske, dochter van kroegbaas Schwarze Peter, die verliefd wordt op de rover Schinderhannes. 

Schinderhannes heeft een speciale band met Roermond, aangezien de schrijver van het stuk, Emile Seipgens, in 1837 geboren is in Roermond. De vader van Emile had hier een goedlopende bierbrouwerij, waar Emile ook moest werken. Daarnaast schreef hij gedichten en richtte hij de schrijfclub "De Lelie" op. Schinderhannes werd toen ook geschreven.

Schinderhannes wordt ongeveer om de 7 jaar in Roermond op de planken gebracht en dit jaar is er dus ook een Kinderhannes voorstelling.

Wij wensen de spelers heel veel succes toe!