Nieuwsbrief december 2017

07-12-2017
http://mailchi.mp/dc252abd3df7/nieuwsbrief-december 
 
Dit is de maandelijkse nieuwsbrief van basisschool de Steenen Brug
klik website
 

Even voorstellen


 Mijn naam is Eline Hoff. Ik ben 24 jaar en woon in   Roermond. Sinds 2015 ben ik afgestudeerd aan de   Pabo, te  Sittard. De afgelopen 2 schooljaren heb ik   vooral gewerkt voor de stichting SKOM. Ook heb ik   in deze jaren kunnen worden vervangen voor de   scholen binnen stichting Swalm en Roer. 
 Ik zal het zwangerschapsverlof van juffrouw Manon   in groep 3 gaan invullen. Wij gaan er een gezellige   en leerzame tijd van maken! 

 
 
Nieuwe mediatoren

Super trots zijn we op de 12 nieuwe mediatoren van De Steenen Brug!
De leerlingen hebben de afgelopen weken een training gevolgd bij juf Peusie. En natuurlijk werd de training afgesloten met een feestelijke diploma-uitreiking.

Merlijn, Sophie, Metehan, Job, Mink, Jadey, Cheyenna, Indi, Aemily, Cato, Björk en Zoë; nogmaals van harte gefeliciteerd! We zijn ontzettend trots om jullie op te mogen nemen in ons team van mediatoren!

 
 

Staking 12 december - school dicht 

Wellicht hebt u via de media gehoord dat er weer acties komen in het primair onderwijs. Graag geven wij u meer informatie over (de aanleiding voor) deze acties.  

Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs waren teleurgesteld over het regeerakkoord van Rutte III. Het nieuwe kabinet investeert weliswaar in het primair onderwijs, maar die investeringen zijn niet hoog genoeg en komen veel te laat laat. Het kabinet wil bijvoorbeeld pas vanaf 2021 voldoende in de werkdruk investeren.

Met Prinsjesdag werd al bekend dat er 270 miljoen euro beschikbaar komt voor het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden, terwijl het PO-front heeft berekend dat er 900 miljoen nodig is om een eerste goede stap te zetten om de salarissen van de leraren gelijk te trekken met het salaris van docenten in het voortgezet onderwijs. Voorlopig lijkt het bij 270 miljoen te blijven en dat is niet voldoende om in de toekomst genoeg goede leraren te blijven trekken om het onderwijs voor uw kinderen op peil te houden.

Daarnaast heeft het kabinet ook een bezuiniging op onderwijs aangekondigd. Vanaf 2021 gaat het voor het primair onderwijs jaarlijks om 61 miljoen euro. Wij waren hier onaangenaam door verrast. De minister heeft aangegeven dat hij deze bezuiniging zo min mogelijk wil laten neerslaan op het onderwijs in de klas. Het is echter de vraag waar het geld dan vandaan moet komen. Het primair onderwijs heeft de afgelopen jaren bezuiniging op bezuiniging gestapeld zien worden, met tekorten tot gevolg. Iedere bezuiniging wordt onherroepelijk gevoeld in de school.

De organisaties die samenwerken in het PO-front hebben op 7 november een gesprek gevoerd met de nieuwe minister van Onderwijs, Arie Slob.  De samenwerkende onderwijsorganisaties hebben daarbij een ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan de minister. Ze verwachten uiterlijk in de week van 5 december een antwoord van Slob op de vraag hoe het kabinet 1,4 miljard euro vrijspeelt om het salaris in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen. Zo niet, dan volgt er op 12 december een landelijke staking.

Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. Het is in Nederland vrij uniek dat werkgevers en werknemers samen optrekken bij acties. In het primair onderwijs doen we dat nu wel, omdat de nood nog steeds hoog is. De actiegroep van leraren PO in Actie, de vakbonden en de sectororganisatie PO-Raad werken hierbij samen met onder de naam PO-front.

De leerkrachten op onze school zijn van plan om op 12 december te gaan staken. Dat betekent dat de school geheel gesloten blijft (net als alle andere scholen van stichting Swalm & Roer).
       

 
Jumbo Actie

De spaaractie van de Jumbo is intussen afgelopen en we zijn zeer verheugd dat we kunnen melden dat De Steenen Brug, net als vorig jaar, als eerste geëindigd is!
Dit betekent dat we weer een leuk bedrag krijgen waarvoor we speel- en spelmaterialen uit mogen zoeken. De prijsuitreiking is 13 december. Dan horen we ook welk bedrag we mogen spenderen
We willen iedereen die in de afgelopen weken ijverig gespaard heeft voor De Steenen Brug hartelijk bedanken!
 
Gezocht: overblijfouders en overblijfcoördinator

Ter uitbreiding van ons overblijfteam zijn we op zoek naar nieuwe overblijfouders. Werk je graag met kinderen en ben je op op maandag, dinsdag en donderdag tussen 11.40 en 13.00 uur beschikbaar? Dan ben jij misschien wel één van onze nieuwe overblijfouders! Als overblijfouder ontvang je een vrijwilligersvergoeding van € 10,- per keer. Heb je interesse? Informeer dan bij Peusie Tinnemans naar de mogelijkheden.

Naast nieuwe overblijfouders, zijn we voor ons overblijfteam ook nog op zoek naar een enthousiaste Overblijfcoördinator.

De coördinator heeft de volgende taken:
 • Samen met de directie zorgdragen voor een goed verloop van de TSO en daarbij een veilige en geborgen situatie bewaken
 • Begeleiden van leid(st)ers
 • Werving van nieuwe leid(st)ers en deze voorlichten en begeleiden
 • Voeren van functioneringsgesprekken met de leid(st)ers
 • Deels zorgdragen voor administratie
 • Terugkoppeling naar ouders, directie, leerkrachten en leid(st)ers
 • Aanspreekpunt voor ouders
 • Oplossen van conflicten en probleemsituaties
 • Bijwonen van trainingen/cursussen en het organiseren hiervan

Voor de Coördinator Tussenschoolse Opvang zijn de volgende functie-eisen van toepassing:
 • In bezit zijn van certificaat coördinator TSO of bereid zijn dit te halen
 • Bereid zijn tot het volgen van trainingen/cursussen
 • Beschikken over organisatorische eigenschappen
 • Goed om kunnen gaan met kinderen en volwassenen
 • Integer om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie, betrouwbaar zijn
 • Beschikken over communicatieve en sociale vaardigheden
 • Collegialiteit
 • Beschikken over enige creatieve eigenschappen
 • Flexibiliteit
 • In het bezit van een geldig VOG
Vergoeding:
Maandelijks een vergoeding van €150,00.

Zie jij jezelf in de functie-omschrijving van Overblijffouder of Coördinator TSO en voldoe je aan de functie-eisen, neem dan contact op met Peusie Tinnemans voor meer informatie.

 
 
Voorleeskampioen  

Mimi van Doesburg heeft de voorleeswedstrijd gewonnen en is daarom de nieuwe voorleeskampioen van De Steenen Brug. Van harte gefeliciteerd Mimi!
De andere deelnemers, Femke, Cheyenna en Leon, hebben het ook geweldig gedaan!

 
 
Gezocht: Kriebelouders

 Ter uitbreiding van onze Kriebelbrigade zijn we op zoek
 naar enkele ouders die mee willen helpen bij de periodieke   luizencontroles op school.
 De controles vinden de week na elke schoolvakantie plaats.
 Daarnaast vinden er extra controles als er luizen geconstateerd
 zijn. 
 
 
Kerstviering

Onze Kerstviering zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 21 december van 16.30 tot 18.30 uur. Meer info over de invulling van de Kerstviering volgt binnenkort.

Als goed doel hebben we dit jaar gekozen voor Upendo Children's Centre, een weeshuis in Gatitu, een dorpje in Centraal Kenia. Het weeshuis is 10 jaar geleden opgezet door Tessa Janssen.

Meer informatie over Upendo Children's Centre vindt u hier.

 
KinderKunst

De houten paneeltjes aan de balie zijn intussen klaar en we kunnen met recht zeggen dat het echte KinderKunst geworden is! De paneeltjes zijn door de leerlingen beschilderd onder begeleiding van Monique Faems, eigenaresse van Van Stof en Hout in Roermond.
Ze hebben dit gedaan in een heus Kunstateljee aan de Looskade. Dat de omgeving hen geïnspireerd heeft, is wel duidelijk! Nieuwsgierig geworden? De paneeltjes zijn te bewonderen aan de balie bij de hoofdingang. Ze zullen hier minstens een jaar blijven hangen!


 
 
Gezocht: Verkeersouders

We zijn nog op zoek naar enkele (groot)ouders die willen ondersteunen bij het organiseren van activiteiten aangaande de verkeersveiligheid op weg naar en rondom onze school.
Ook willen we de verkeersouders inzetten bij het meedenken over en helpen bij het verbeteren van de verkeersattitude van onze leerlingen.

Heeft u interesse? Meld u dan aan bij Peusie Tinnemans.

                   
 
Copyright © 2017 BS De Steenen Brug, All rights reserved.

 
Bisschop Lindanussingel 41 telefoon: 0475316536 internet: www.steenenbrug.nl
6041 LV Roermond email: info@steenenbrug.nl
Stichting Swalm & Roer