Herhaald bericht: De Steenen Brug is ook een JOGG school

09-01-2018
Vanavond is er een speciale ouderavond met betrekking tot JOGG.
Bent u benieuwd naar wat JOGG betekent en wat er vanavond wordt besproken? Lees dan het onderstaande bericht.

Onze school is sinds dit schooljaar aangesloten bij het preventieprogramma ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG) in Roermond. Binnen het programma werken alle partijen in de wijk onder de paraplu van de gemeente samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging en aan het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving voor uw kind(eren).

 

Een van de speerpunten van JOGG Roermond is DrinkWater. Met de campagne DrinkWater maken we samen water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt. Op momenten dat kinderen dorst hebben, stimuleren we ze voortaan vaker water te drinken ten opzichte van zoete dranken. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht, maar ook bevordert het de concentratie en heeft het invloed op leerprestaties van een kind.

 

JOGG gelooft in een omgeving die het makkelijk maakt voor jongeren en kinderen om gezond op te groeien. Ouders zijn hierin een essentiële partner. Iedere ouder wil namelijk het beste voor zijn of haar kind. Wij willen daarom jullie als ouders heel graag betrekken bij het programma.

 

Daarom is de JOGG-regisseur van Roermond (Ashley Wevers) op 9 januari tussen 19.00-19.45 uur op school aanwezig om u meer over JOGG te komen vertellen en vragen te beantwoorden. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om als ouder hierbij aan te sluiten! U dient zich, voor 8 januari, aan te melden zodat wij weten op hoeveel geïnteresseerde ouders wij kunnen rekenen. Aanmelden kan via dit bericht.
 

JOGG_Roermond_444.jpg