Gratis bidon voor alle leerlingen

01-02-2018
Het is jullie vast niet ontgaan dat wij sinds dit schooljaar een JOGG school zijn geworden.

Het preventieprogramma JOGG staat voor ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’. Binnen het programma werken alle partijen in de wijk onder de paraplu van de gemeente samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging en aan het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving voor uw kind(eren).

 

Een van de speerpunten van JOGG Roermond is DrinkWater. Met de campagne DrinkWater maken we samen water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt. Op momenten dat kinderen dorst hebben, stimuleren we ze voortaan vaker water te drinken ten opzichte van zoete dranken. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht, maar ook bevordert het de concentratie en heeft het invloed op leerprestaties van een kind.


Om het water drinken te stimuleren biedt het JOGG programma alle kinderen een gratis bidon aan. Deze kan uw zoon/ dochter gebruiken tijdens de gymles of een andere sportles.

 

Waarom water drinken?

 1. Mooiere huid 
  Bepaalde gifstoffen in je lichaam, zorgen ervoor dat je een onrustige huid krijgt. Water zorgt ervoor dat die gifstoffen uit je lichaam gespoeld worden en daardoor heb je ook minder kans op puistjes of andere oneffenheden.
 2. Preventie tegen pijn
  Een beetje water doet al wonderen. Pijnlijke gewrichten en kramp in je spieren ontstaat sneller als je te weinig water hebt gedronken.
 3. Vochtbalans 
  60% van je lichaam bestaat uit water. Door genoeg water te drinken onderhoud je je vochtbalans! Dit helpt om voedingsstoffen te transporteren door je lichaam, je lichaamstemperatuur te reguleren en voeding te verteren.
 4. Brandstof voor je spieren 
  Als je veel zweet in de sportschool, dan verliezen je je spieren eigenlijk veel water. Als je spieren niet genoeg water hebben, worden ze moe. Door meer water te drinken, krijg je weer meer energie en kan je je workout helemaal energiek afsluiten.
 5. Productiviteit
  Een glas water kan je helpen met concentreren en zorgt ervoor dat je fris en alert bent.
 6. Boost voor je brein
  Een studie in Londen heeft een verband gevonden tussen het drinken van water en het halen van hoge cijfers door studenten.  Water heeft als gunstig effect dat je helder na gaat denken! Het is nog niet helemaal zeker of je daardoor hogere cijfers haalt, maar het is natuurlijk niet erg om dat een keer te proberen.
 7. Nierfunctie
  De nieren halen het afval uit je lichaam en sturen dat naar de blaas, zodat het daar uit je lichaam gaat. De nieren hebben wel genoeg vocht nodig om ons lichaam schoon te maken en te houden. Water drinken is daarom een must.