Nieuwsbrief februari 2018

06-02-2018
Klik HIER om de nieuwsbrief te kunnen lezen.
 
Dit is de maandelijkse nieuwsbrief van basisschool de Steenen Brug
klik website
Inhoudsopgave

Toekenning muzieksubsidie

Stagiaires Gilde Opleiding

Voorleeskampioen

Schoolprins & Schoolprinses

Ouderpanel deel 2

Schoolfotograaf

Letterdiploma uitreiking groep 3

 
 

Toekenning muzieksubsidie


Omdat wij een breed aanbod van cultuur binnen onze school heel belangrijk vinden, hebben we bij het Fonds voor Cultuurparticipatie een aanvraag gedaan voor de regeling Impuls Muziekonderwijs. En onze aanvraag is gehonoreerd! Dit betekent dat we een subsidie toegekend hebben gekregen voor het implementeren van een Leerlijn Muziek en het realiseren van beter en meer muziekonderwijs binnen De Steenen Brug. We zullen hier vanaf komend schooljaar mee aan de slag gaan.
   

MUZIEK EN KINDEREN; EEN GOUDEN COMBINATIE!
Muziek maken is niet alleen leuk voor kinderen, maar heeft nog veel meer voordelen. Om muziek te kunnen maken moeten de verschillende hersendelen goed samenwerken. Het bespelen van een instrument vraagt om een goede motoriek, het gehoor is nodig om te horen of de muziek juist gespeeld wordt en goed klinkt. En om de muzieknoten te kunnen lezen en het muziekinstrument te kunnen bespelen moet ook goed gekeken worden. Zo worden verbindingen in de hersenen tussen de motorische en zintuiglijke verbindingen gestimuleerd. Ook worden de hersenen gevoeliger voor het waarnemen van patronen. En patronen keren weer terug in veel vaardigheden die kinderen op school nodig hebben. Daarnaast zullen ook het concentratievermogen en doorzettingsvermogen door het maken van muziek gestimuleerd worden.

POPMUZIEK OP SCHOOL
Naast de subsidie uit het Fonds voor Cultuurparticipatie hebben we ook nog een subsidieaanvraag gedaan bij de "Stimuleringsregeling samenwerking Limburgse popsector met onderwijs schooljaar 2017-2018". En ook deze subsidie is toegekend!

Doel van de stimuleringsregeling is het geven van een impuls aan de popmuziek binnen Roermond. Voor het eerst zullen nu ook leerlingen uit het basisonderwijs bewust aan de slag gaan met popmuziek. Binnen De Steenen Brug zullen dit de kinderen uit groep 7 zijn. 

De kinderen zullen in de 9 weken tussen de carnavals- en meivakantie elke week De Azijnfabriek bezoeken om aan de slag te gaan met 1 van de aangeboden disciplines.
Ze kunnen kiezen uit:
  • Bandwerk
  • DJ/Mixen
  • Produceren van (dance) muziek
  • Zingen in een groep
Tijdens de workshops zullen de leerlingen werken aan een eindresultaat. Dit eindresultaat zullen ze tijdens een heus optreden ten gehore brengen in De Azijnfabriek. Natuurlijk mogen alle schoolgenootjes en ouders niet ontbreken bij dit spetterende optreden! De uitnodiging volgt t.z.t.

We wensen de jongens en meiden uit groep 7 heel veel muzikaal plezier met de workshops!

                                    
 

Twee stagiaires vanuit de Gilde Opleidingen


Vanaf 8 februari tot aan het einde van het schooljaar zal ons team versterkt worden met 2 stagiaires van de Gilde Opleidingen. 
Juffrouw Wahiba zal op donderdag en vrijdag stage gaan lopen bij de kleuters en juffrouw Samira op dezelfde dagen
in groep 4. We wensen de studentes een leerzame en leuke stageperiode bij De Steenen Brug!
  
 

Voorleeskampioen


Onze voorleeskampioen Mimi van Doesburg is door naar de halve finale!
 Op 5 februari heeft ze meegedaan aan de kwartfinale in het Royal Theater. Het was een spannende strijd met 10 kandidaten van 8 scholen. Mimi las voor uit het boek "De bende van de bokkenrijders". Ze heeft dit zo goed gedaan dat ze bij de beste 2 hoorde en daarom doorgaat naar de halve finale. De halve finale wordt gehouden op zaterdag 3 maart in de bibliotheek van Panningen. Het tijdstip wordt nog bekendgemaakt. Natuurlijk hopen we op heel veel supporters voor onze Mimi!
 

Schoolprins & Schoolprinses


Op 5 februari zijn, tijdens de Gekke Hoedjesmiddag, de schoolprins, schoolprinses en hun adjudanten bekendgemaakt. 
Wij wensen schoolprins Bing en schoolprinses Chelsea een mooie carnaval toe. Dit zal zeker goed komen met Annika en Lucas aan hun zijde als adjudanten. Op vrijdag 9 februari zullen zij tijdens de schoolcarnavalsviering hun beste beentje voorzetten en laten zien dat zij de grootste feestvarkens zijn van onze school.  
  
 

Ouderpanel deel 2


Tijdens Ouderpanel 1 hebben we samen met ouders gesproken over 'de gezonde school'. We willen nogmaals onze waardering uitspreken voor de actieve deelname en waardevolle bijdragen van de deelnemers aan deze mooie avond. Verschillende zaken met betrekking tot de gezonde school zullen 20 februari aan de MR voorgelegd worden. 

Omdat er momenteel geen concreet onderwerp is voor een nieuwe Ouderpanelavond komt de geplande bijeenkomst van 19 februari te vervallen. 
 

Schoolfotograaf


De schoolfotograaf komt op maandag 16 april. Meer informatie volgt t.z.t.

 
 

Letterdiploma uitreiking groep 3


Afgelopen vrijdag was het feest in groep 3! Om te vieren dat de kinderen alle leesletters kunnen lezen hebben ze lettersoep gemaakt en een letterspeurtocht door de school gelopen. Dit deden ze onder begeleiding van vele papa's en mama's die ons daarbij hielpen. Het feest werd afgesloten met een heuse diploma uitreiking. Nu maar hopen dat de kinderen van groep 3 gaan genieten van de vele leeskilometers die ze nog mogen gaan afleggen. 

We willen de ouders die geholpen hebben nogmaals hartelijk bedanken! Mede dankzij jullie hebben de kinderen een geweldige dag gehad.

De foto's van het letterfeest staan op Ouderportaal.
 
 
Copyright © 2018 BS De Steenen Brug, All rights reserved.

afmelden van de list    update gegevens 

Email Marketing Powered by MailChimp